Tatar ze śledzia na razowym chlebie

Tatar ze śledzia na razowym chlebie

Wykonanie

  1. Zacznij od wstawienia do piekarnika papryki 🙂 i ugotowania jajek.
  2. Śledzia, ogórka, cebulę, podgrzybki i upieczoną paprykę pokrój w kostkę.
  3. Nie polecam papryki konserwowej, której konsystencja jest podobna do papryki upieczonej, jednak w smaku zasadniczo się od niej różni i zepsuje smak tatara.
  4. Dodaj drobno posiekane jajka (możesz je nawet zetrzeć na tarce drobnookiej :)), wrzuć kapary, przyprawy i całość wymieszaj z przecierem pomidorowym.
  5. Zezwól na integrację wszystkich składników – godzinę poza lodówką i pół godziny w lodówce.
  6. Zjedz mnie z razowym chlebem.

Składniki

  • 250 g śledzi w oleju
  • 2 czerwone papryki  (upieczone)
  • 1 biała cebula
  • 4 jajka na twardo
  • 2 kiszone ogórki
  • 4 marynowane podgrzybki (ewentualnie inne grzybki)
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • ½ łyżeczki startego świeżego imbiru (w ostateczności szczypta mielonego)
  • ½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżka lipowego miodu

1 komentarz

  1. Anonimowy

    Gotowałbym!!:)

Odpowiedz na „AnonimowyAnuluj pisanie odpowiedzi