Fast Green Food! Przepis na szybki w przygotowaniu makaron z przepysznym, kremowym sosem 🙂
*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme
Wykonanie
-
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij pokrojony drobno czosnek i cebulę, dodaj szpinak i podgrzewaj, aż szpinak zwiędnie – 2-3 minuty.
-
Przypraw solą i zdejmij z ognia.
-
Ugotuj tagliatelle al dente.
-
Do patelni ze szpinakiem wlej śmietanę, połowę sera gorgonzola i delikatnie podgrzewaj i nie zapominaj o mieszaniu.
-
Gdy ser się rozpuści dopraw sos pieprzem.
-
Dodaj pokruszoną gorgonzolę i przełóż na makaron, posyp mielonym czarnym pieprzem i wcinaj.
-
Po prostu Fast Green Food!
Składniki
- 150 g makaronu tagliatelle
- 80 g sera gorgonzola
- dwie garście świeżego, umytego i osuszonego szpinaku
- 100 ml śmietany 18%
- 2 łyżki masła
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól i świeżo zmielony, czarny pieprz