Tagliatelle z gorgonzolą i szpinakiem

Tagliatelle z gorgonzolą i szpinakiem

Fast Green Food! Przepis na szybki w przygotowaniu makaron z przepysznym, kremowym sosem 🙂

*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme

Wykonanie

  1. Na patelni rozgrzej masło i zeszklij pokrojony drobno czosnek i cebulę, dodaj szpinak i podgrzewaj, aż szpinak zwiędnie – 2-3 minuty.
  2. Przypraw solą i zdejmij z ognia.
  3. Ugotuj tagliatelle al dente.
  4. Do patelni ze szpinakiem wlej śmietanę, połowę sera gorgonzola i delikatnie podgrzewaj i nie zapominaj o mieszaniu.
  5. Gdy ser się rozpuści dopraw sos pieprzem.
  6. Dodaj pokruszoną gorgonzolę i przełóż na makaron, posyp mielonym czarnym pieprzem i wcinaj.
  7. Po prostu Fast Green Food!

Składniki

  • 150 g makaronu tagliatelle
  • 80 g sera gorgonzola
  • dwie garście świeżego, umytego i osuszonego szpinaku
  • 100 ml śmietany 18%
  • 2 łyżki masła
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i świeżo zmielony, czarny pieprz

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

Dodaj komentarz