Tagliatelle z gorgonzolą i szpinakiem

Potrzebujesz:
© 150 g makaronu tagliatelle
© 80 g sera gorgonzola
© dwóch garści świeżego, umytego i osuszonego szpinaku
© 100 ml śmietany 18%
© 2 łyżek masła
© 1 małej cebuli
© 2 ząbków czosnku
© soli i świeżo zmielonego, czarnego pieprzu
Zrób mnie:
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij pokrojony drobno czosnek i cebulę, dodaj szpinak i podgrzewaj, aż szpinak zwiędnie – 2-3 minuty. Przypraw solą i zdejmij z ognia. Ugotuj tagliatelle al dente. Do patelni ze szpinakiem wlej śmietanę, połowę sera gorgonzola i delikatnie podgrzewaj i nie zapominaj o mieszaniu. Gdy ser się rozpuści dopraw sos pieprzem. Dodaj pokruszoną gorgonzolę i przełóż na makaron, posyp mielonym czarnym pieprzem i wcinaj. Po prostu Fast Green Food

Dodaj komentarz