Bagietka z gorgonzolą, awokado i gruszką

 

A może tak zjeść na brunch kanapkę z owocami?  Dojrzała gruszka kontrowersyjnie równoważy ostry smak sera i świetnie łączy się z kwaśną pastą z awokado i cytryny. A dopełnieniem będzie lekko gorzkawy smak rukoli. Pobudzenie, w tym pobudzenie wszystkich rodzajów kubków smakowych, gwarantowane J

 
Potrzebujesz:
bagietki
dojrzałego awokado
♥ dojrzałej gruszki
♥ 100 g sera gorgonzola
♥ garści liści rukoli
♥ ząbka czosnku
♥ łyżeczki soku z cytryny
♥ połowy pęczka pietruszki
♥ szczypty soli
 
Zrób mnie:
Awokado przekrój i wydrąż łyżeczką miąższ. Zmiksuj w blenderze na gładką masę awokado  z czosnkiem, posiekaną natką, sokiem z cytryny i solą. Bagietki przekrój na pół i posmaruj pastą z awokado. Połóż liście rukoli i pokruszoną na duże kawałki gorgonzolę. Umyj, obierz i pokrój gruszki na cienkie plasterki. Połóż je na bagietce i pobudzenie gotowe 🙂
 

 

 
 

Dodaj komentarz