A może tak zjeść na brunch kanapkę z owocami? Dojrzała gruszka kontrowersyjnie równoważy ostry smak sera i świetnie łączy się z kwaśną pastą z awokado i cytryny. A dopełnieniem będzie lekko gorzkawy smak rukoli. Pobudzenie, w tym pobudzenie wszystkich rodzajów kubków smakowych, gwarantowane 🙂
*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme
Wykonanie
-
Awokado przekrój i wydrąż łyżeczką miąższ.
-
Zmiksuj w blenderze na gładką masę awokado z czosnkiem, posiekaną natką, sokiem z cytryny i solą.
-
Bagietki przekrój na pół i posmaruj pastą z awokado.
-
Połóż liście rukoli i pokruszoną na duże kawałki gorgonzolę.
-
Umyj, obierz i pokrój gruszki na cienkie plasterki.
-
Połóż je na bagietce i pobudzenie gotowe 🙂
Składniki
- bagietka
- dojrzałe awokado
- dojrzała gruszka
- 100 g sera gorgonzola
- garść liści rukoli
- ząbek czosnku
- łyżeczka soku z cytryny
- połowa pęczka pietruszki
- szczypta soli