Bagietka z gorgonzolą, awokado i gruszką

Bagietka z gorgonzolą, awokado i gruszką

A może tak zjeść na brunch kanapkę z owocami?  Dojrzała gruszka kontrowersyjnie równoważy ostry smak sera i świetnie łączy się z kwaśną pastą z awokado i cytryny. A dopełnieniem będzie lekko gorzkawy smak rukoli. Pobudzenie, w tym pobudzenie wszystkich rodzajów kubków smakowych, gwarantowane 🙂

*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme

Wykonanie

  1. Awokado przekrój i wydrąż łyżeczką miąższ.
  2. Zmiksuj w blenderze na gładką masę awokado  z czosnkiem, posiekaną natką, sokiem z cytryny i solą.
  3. Bagietki przekrój na pół i posmaruj pastą z awokado.
  4. Połóż liście rukoli i pokruszoną na duże kawałki gorgonzolę.
  5. Umyj, obierz i pokrój gruszki na cienkie plasterki.
  6. Połóż je na bagietce i pobudzenie gotowe 🙂

Składniki

  • bagietka
  • dojrzałe awokado
  • dojrzała gruszka
  • 100 g sera gorgonzola
  • garść liści rukoli
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka soku z cytryny
  • połowa pęczka pietruszki
  • szczypta soli

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

Dodaj komentarz