Arbuzowo – truskawkowe orzeźwienie

Arbuzowo – truskawkowe orzeźwienie

Wykonanie

  1. Arbuza i truskawki wstaw wcześniej do lodówki.
  2. Oczyść miąższ arbuza z pestek i pokrój na kawałki.
  3. Wrzuć je razem z truskawkami, sokiem z cytryny, miętą i imbirem do blendera a następnie zmiksuj.
  4. Przelej do szklanek i ostudź swe zmysły 🙂

Składniki

  • 450 g miąższu arbuza (bez pestek)
  • 150 g truskawek (opłukanych oczywiście bez szypułek)
  • sok z 1/2 cytryny lub z 1 limonki
  • 1 czubata łyżka posiekanej świeżej mięty
  • 1 łyżeczka świeżego, drobno startego imbiru

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.


 
 
 

Dodaj komentarz