Aromatyczny, rozpływający się w ustach łosoś w kwaśnej oprawie lekko pikantnego, zielonego tabasco. Kolejna wariacja na temat łososia, podpatrzona u Sushi Marsterów 🙂
*Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme
Wykonanie
- Umyj łososia, usuń ości i skórę.
- Zetrzyj imbir i czosnek i wetrzyj je w łososia, całość zalej sosem sojowym wymieszanym z wodą.
- Odstaw do lodówki na min. godzinę.
- Łososia wyjmij z zalewy i ostrym nożem wykrój cienkie plasterki.
- Rozłóż na talerzach, posyp pokrojonym drobno porem i skrop zielonym tabasco.
- Smakuje nieziemsko 🙂
Składniki
- 200 – 300 g surowego łososia (filet)
- 1,5 cm świeżego imbiru
- 2 ząbków czosnku
- pół szklanki sosu sojowego
- pół szklanki wody
- 2 łyżek drobno pokrojonego pora
- zielonego tabasco (ilość w zależności od upodobań)