Łosoś marynowany w imbirze i czosnku, z porem i zielonym tabasco

Łosoś marynowany w imbirze i czosnku, z porem i zielonym tabasco

Aromatyczny, rozpływający się w ustach łosoś w kwaśnej oprawie lekko pikantnego, zielonego tabasco. Kolejna wariacja na temat łososia, podpatrzona u Sushi Marsterów 🙂

*Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme

Wykonanie

  1. Umyj łososia, usuń ości i skórę.
  2. Zetrzyj imbir i czosnek i wetrzyj je w łososia, całość zalej sosem sojowym wymieszanym z wodą.
  3. Odstaw do lodówki na min. godzinę.
  4. Łososia wyjmij z zalewy i ostrym nożem wykrój cienkie plasterki.
  5. Rozłóż na talerzach, posyp pokrojonym drobno porem i skrop zielonym tabasco.
  6. Smakuje nieziemsko 🙂

Składniki

  • 200 – 300 g surowego łososia (filet)
  • 1,5 cm świeżego imbiru
  • 2 ząbków czosnku
  • pół szklanki sosu sojowego
  • pół szklanki wody
  • 2 łyżek drobno pokrojonego pora
  • zielonego tabasco (ilość w zależności od upodobań)

 

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.


 
 
 
 
 
 

Dodaj komentarz