Mango lassi

Mango lassi

Orzeźwiający koktajl, który świetnie się sprawdzi jako substytut kolacji w niepoprawnie upalny letni wieczór. Odrobinę egzotyki dodatkowo zapewni szczypta kardamonu.

*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme

Wykonanie

  1. Obierz mango ze skóry, usuń pestkę, a miąższ wrzuć do blendera.
  2. Dodaj jogurt, wodę, syrop i kardamon.
  3. Całość miksuj przez chwilę, aż do uzyskania gładkiego musu.
  4. Podaj schłodzone.

Składniki

  • 1 duże, dojrzałe mango
  • 1 szklanka jogurtu greckiego
  • ½ szklanki zimnej wody
  • 1 łyżka syropu klonowego
  •  szczypty zmielonego kardamonu

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

Dodaj komentarz