Orzeźwiający koktajl, który świetnie się sprawdzi jako substytut kolacji w niepoprawnie upalny letni wieczór. Odrobinę egzotyki dodatkowo zapewni szczypta kardamonu.
*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme
Wykonanie
Obierz mango ze skóry, usuń pestkę, a miąższ wrzuć do blendera.
Dodaj jogurt, wodę, syrop i kardamon.
Całość miksuj przez chwilę, aż do uzyskania gładkiego musu.
Podaj schłodzone.
Składniki
1 duże, dojrzałe mango
1 szklanka jogurtu greckiego
½ szklanki zimnej wody
1 łyżka syropu klonowego
szczypty zmielonego kardamonu
Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀