Tiramisu z malinami

Tiramisu z malinami

Ockniesz się, bo ja Cię pobudzę, a potem poderwę… Tiramisu

Wykonanie

  1. Wersja bez jajek,  bo nie mam zaufania do tych pochodzących ze sklepowych półek.
  2. Zaparz kawę, przestudź ją w głębokim talerzu i dodaj Amaretto.
  3. Ubij mikserem schłodzoną śmietanę, dodaj cukier puder i wymieszaj z serkiem mascarpone na średnich obrotach.
  4. Biszkopty zanurz dosłownie za 2 sekundy w kawie i ułóż na dnie naczynia.
  5. Oprósz je cienką warstwą kakao i przykryj warstwą kremu.
  6. Jeśli układasz je bezpośrednio w pucharkach, możesz zrobić kolejną warstwę.
  7. Posyp kakao i ułóż maliny.
  8. Wstaw do lodówki, bo najlepiej smakuje schłodzone.

Składniki

  • 100 g podłużnych biszkoptów
  • 250 g serka Mascarpone
  • 150 ml śmietanki 30%
  • 200 ml mocnej kawy (z dwóch łyżek)
  • ¼ szklanki likieru Amaretto
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • gorzkie kakao

Tiramisu z malinami
 
 
 
 

Tiramisu z malinami

 

Dodaj komentarz