Jednocześnie chłodzi i rozpala zmysły, zostawiając słodki i cytrusowy aromat w ustach.
*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme
Wykonanie
-
Umyj i obierz mango i jabłko.
-
Pokrój i wrzuć do blendera.
-
Wlej sok wyciśnięty z cytrusów, dodaj chili i miksuj do uzyskania gładkiego kremu.
-
Odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
-
Tuż przed podaniem posyp posiekanymi liśćmi kolendry i pokruszonym w palcach serem pleśniowym.
-
Orzeźwienie i nasycenie gwarantowane 🙂
Składniki
- 2-3 dojrzałe owoców mango
- 250 ml soku wyciśniętego z pomarańczy
- 1 kwaśne jabłko
- sok wyciśnięty z połówki limonki
- szczypta chili (lub więcej jeśli lubisz pikanterię 🙂 )
- garść liści kolendry
- ok. 15-20 dag sera z niebieską pleśnią
Pingback: Chłodnik litewski na obiad w upalne dni – Eat Me Fit Me! :)