Chłodnik z mango i pomarańczy, z chili, pleśniowym serem, limonką i kolendrą

Chłodnik z mango i pomarańczy, z chili, pleśniowym serem, limonką i kolendrą

Jednocześnie chłodzi i rozpala zmysły, zostawiając słodki i cytrusowy aromat w ustach.

*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme

Wykonanie

  1. Umyj i obierz mango i jabłko.
  2. Pokrój i wrzuć do blendera.
  3. Wlej sok wyciśnięty z cytrusów, dodaj chili i miksuj do uzyskania gładkiego kremu.
  4. Odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
  5. Tuż przed podaniem posyp posiekanymi liśćmi kolendry i pokruszonym w palcach serem pleśniowym.
  6. Orzeźwienie i nasycenie gwarantowane 🙂

Składniki

  • 2-3 dojrzałe owoców mango
  • 250 ml soku wyciśniętego z pomarańczy
  • 1 kwaśne jabłko
  • sok wyciśnięty z połówki limonki
  • szczypta chili (lub więcej jeśli lubisz pikanterię 🙂 )
  • garść liści kolendry
  • ok. 15-20 dag sera z niebieską pleśnią

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

1 komentarz

  1. Pingback: Chłodnik litewski na obiad w upalne dni – Eat Me Fit Me! :)

Dodaj komentarz