Lekkie, letnie studzenie zmysłów… Słodycz arbuza konkurująca ze słoną fetą i miętowo-limonkowym orzeźwieniem.
*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme
Wykonanie
-
Usuń pestki z arbuza i pokrój go w kostkę.
-
Przełóż do miseczki, posyp pokruszoną w palcach fetą.
-
Posyp miętą. Polej dressingiem z limonki, imbiru i pieprzu.
-
Całość posyp posiekanymi pistacjami i udekoruj miętą.
-
Jeśli masz odważne kubki smakowe możesz do dressingu dodać łyżkę miodu i łyżeczkę cukru trzcinowego, ale sałatka straci trochę swą orzeźwiającą moc.
Składniki
- ćwiartka lub połówka schłodzonego arbuza
- 50 g sera feta
- 3 łyżek posiekanej, świeżej mięty
- 3 łyżek posiekanych pistacji
- soku z 1 limonki
- świeżo zmielonego czarnego pieprzu
- łyżeczki świeżego, startego imbiru