Talarki z cukinii w panierce migdałowo-parmezanowej

Kolejne Fast Zucchini Food. Tym razem cukinia dzielnie próbuje podrobić chipsy J

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Potrzebujesz:
©1 średniej wielkości cukinii
©6 łyżek tartego parmezanu
©6 łyżek zmielonych migdałów
©3 łyżek oliwy
©szczypty soli do posypania cukinii
©szczypty białego pieprzu
© ewentualnie 2 łyżek kwaśnej śmietany w funkcji sosu

Zrób mnie:

rozgrzej piekarnik do 230°C. Cukinię umyj i pokrój na plasterki o grubości 5 mm. W miseczce wymieszaj parmezan z mielonymi migdałami i szczyptą białego pieprzu. Cukinię posyp solą i posmaruj oliwą. Plasterki obtocz w panierce i wyłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz przez 15-20 min. Podawaj z kwaśną śmietaną.

Dodaj komentarz