Kolejne Fast Zucchini Food. Tym razem cukinia dzielnie próbuje podrobić chipsy 🙂

*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme
Wykonanie
- Rozgrzej piekarnik do 230°C.
- Cukinię umyj i pokrój na plasterki o grubości 5 mm.
- W miseczce wymieszaj parmezan z mielonymi migdałami i szczyptą białego pieprzu.
- Cukinię posyp solą i posmaruj oliwą.
- Plasterki obtocz w panierce i wyłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wstaw do piekarnika i piecz przez 15-20 min.
- Podawaj z kwaśną śmietaną.
Składniki
- 1 średniej wielkości cukinia
- 6 łyżek tartego parmezanu
- 6 łyżek zmielonych migdałów
- 3 łyżki oliwy
- szczypta soli do posypania cukinii
- szczypta białego pieprzu
- ewentualnie 2 łyżki kwaśnej śmietany w funkcji sosu
Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀
Znajdziesz mnie również na Instagramie.
Dodaj do ulubionych:
Lubię Wczytywanie...
Podobne
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda