Talarki z cukinii w panierce migdałowo-parmezanowej

Talarki z cukinii w panierce migdałowo-parmezanowej

Kolejne Fast Zucchini Food. Tym razem cukinia dzielnie próbuje podrobić chipsy 🙂

*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme

Wykonanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 230°C.
  2. Cukinię umyj i pokrój na plasterki o grubości 5 mm.
  3. W miseczce wymieszaj parmezan z mielonymi migdałami i szczyptą białego pieprzu.
  4. Cukinię posyp solą i posmaruj oliwą.
  5. Plasterki obtocz w panierce i wyłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Wstaw do piekarnika i piecz przez 15-20 min.
  7. Podawaj z kwaśną śmietaną.

Składniki

  • 1 średniej wielkości cukinia
  • 6 łyżek tartego parmezanu
  • 6 łyżek zmielonych migdałów
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypta soli do posypania cukinii
  • szczypta białego pieprzu
  • ewentualnie 2 łyżki kwaśnej śmietany w funkcji sosu

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

Dodaj komentarz