Palmiery cynamonowe z ciasta francuskiego

Palmiery cynamonowe z ciasta francuskiego

Chrupkie, cynamonowe, wypełniają usta grzesznym połączeniem najprostszych smaków…

Wykonanie -> etapy poniżej 🙂

Składniki

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 7 łyżek cynamonu
  • 9 łyżek cukru (trzcinowego, ewentualnie białego)
  • 50 g masła

 Zrób mnie:

1.      Rozwiń ciasto. Rozpuść masło a cukier wymieszaj z cynamonem.

2.   Posmaruj ciasto roztopionym masłem.

3. Posyp mieszanką cynamonu z cukrem.

4. Zwiń dłuższy bok ciasta do środka.

 

5.      Zwiń w rulon drugi bok ciasta.

6.      Popraw „skręt” i posyp ciasto cynamonowym cukrem.

7.      Pokrój ciasto w talarki o szerokości 8-10 mm.

8.      Delikatnie przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

9.      Wstaw do rozgrzanego do 190°C piekarnika na 8-12 minut (czas zależy od mocy piekarnika).

10.      Przestudź i wypełnij nimi usta J

 

3 komentarze

  1. Mooocno cynamonowe ! Takie lubię <3

  2. to ich największa zaleta 🙂

  3. Szybkie do zrobienia i pyszne! Poza tym świetnie przedstawione krok po kroku co należny robić :))

Odpowiedz na „LoreleiAnuluj pisanie odpowiedzi