Smoothie pomarańczowo – szpinakowe

Smoothie pomarańczowo – szpinakowe

Zdrowe produkty? Wegańskie jedzenie? Szpinakowy napój? Nie krzyw się J Zostałam ostatnio przemytnikiem witamin, białka, błonnika, karotenoidów, soli mineralnych i bez drgnięcia choć jednym z kilkudziesięciu mięśni na mojej twarzy podałam „owocowe”, orzeźwiające smoothie. Smak zachwyca, a szpinak jest zupełnie niewyczuwalny J Jeśli nie brak Ci odwagi, dodaj też kilka liści bazylii.

Wykonanie

  1. Zacznij od wyfiletowania pomarańczy: z dwóch końców pomarańczy odetnij plastry, następnie obierz skórę i wytnij biały miąższ z góry na dół, z tak dokładnie obranej pomarańczy wycinaj cząstki miąższu pomarańczowego (w Internecie znajdziesz sporo filmów instruktażowych ;p hasło: filetowanie pomarańczy ).
  2. Obierz pozostałe owoce i pokrój je na kawałki, a szpinak opłucz.
  3. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i rozdrabniaj przez chwilę.
  4. Przelej do szklanek i delektuj się jedwabistą konsystencją witamin 😀

Składniki

  • 2 banany
  • 3 garście szpinaku
  • 2 pomarańcze
  • ½ szklanki ananasa
  • ½ szklanki wody kokosowej (lub zwykłej) / ½ szklanki mleczka kokosowego
  • sok z ½ limonki

 

Dodaj komentarz