Wędzony łosoś z koperkiem i cytrynowym serkiem na śniadanie

Wędzony łosoś z koperkiem i cytrynowym serkiem na śniadanie

Krucha bagietka z rozpływającym się w ustach, puszystym, cytrynowym serkiem, a do tego aromatyczny wędzony łosoś w koperkowej oprawie. Całość przełamana goryczką chrupiącej rukoli, Takie połączenie smaków sprawi, ze klasyczna kanapka na śniadanie, czy ta zabierana do pracy, nabierze niebanalnego charakteru. A ukrytym plusem jest duża zawartość białka oraz wapnia, żelaza, magnezu i wielu witamin. Zatem wcinaj 🙂

Wykonanie

  1. Bagietkę posmaruj serkiem (zmiksuj w blenderze twaróg z jogurtem i solą), posyp rukolą.
  2. Kawałki łososia posmaruj serkiem, skrop sokiem z cytryny i połóż gałązki koperku.
  3. Całość zwiń w ruloniki i połóż na bagietce.
  4. Udekoruj koperkiem i posyp czarnym pieprzem. Mniam 🙂

    Przepis na pyszne bagietki znajdziesz tu: Chrupiące, domowe bagietki z otrębami na śniadanie
    Spróbuj też bagietki z awokado

Składniki

  • bagietka lub inne pieczywo
  • wędzony łosoś
  • kilka gałązek koperku
  • garść rukoli
  • świeżo zmielony, czarny pieprz
  • puszysty serek (możesz kupić lub zrobić – 100g chudego twarogu, 4 łyżki jogurtu naturalnego i szczypta soli)
    połówki cytryny

 

 

 

 

1 komentarz

  1. Prostota jest najlepsza i absolutnie zawsze się sprawdza! 🙂

Dodaj komentarz