-
Oczyść z błonek kawałki wątróbki drobiowej i zamocz je na pół godziny w mleku (smak będzie dzięki temu jeszcze bardziej delikatny, czyli jeszcze lepiej będzie łączyć się z sosem malinowym 😉 ).
-
Nie chowaj wątróbki do lodówki, bo temperatura pokojowa sprzyja równomiernemu ogrzewaniu.
-
Umyj i pokrój na kawałki jabłka, obierz i pokrój dość drobno cebulę.
-
Przygotuj sobie kwadraty folii aluminiowej i głęboką, średniej wielkości miseczkę, dzięki której sprawniej pozawijasz wątróbkę w sreberka 😉
-
Na każdy kawałek folii wyłóż około garść wątróbki, posyp szczyptą soli, wyłóż kawałki cebuli i jabłek.
-
Całość starannie zawiń, tworząc sakiewki, tak by sos, który powstanie w trakcie grillowania, nie wyparował, a dodatkowo działał na wątróbkę 🙂
-
Grilluj około 20-30 minut.
-
Podaj z sosem malinowym: przetrzyj maliny przez sito lub zmiksuj (jeśli nie przeszkadzają Ci ziarenka malin), dodaj ketchup, sok z cytryny, sól i pieprz i całość dokładnie wymieszaj.
-
Spróbuj i ewentualnie dopraw według swoich kubków smakowych.
-
Smacznego niebanalnego 🙂
Wygląda smacznie 🙂