-
Oczyść mięso i pokrój je w paseczki, przypraw papryką i solą i wrzuć na chwilę na rozgrzaną patelnię.
-
Obie papryki pokrój w paski, bakłażan pokrój w kostkę, posól i odstaw na 20 minut.
-
Cukinię i cebulę pokrój w kostkę.
-
Obierz pomidory i je też pokrój w kostkę.
-
Osusz bakłażana.
-
Na rozgrzane dno garnka z teflonową powłoką wrzuć wszystkie warzywa.
-
Smaż przez chwilę, by wydobyć aromat, a potem podlej wodą, przykryj pokrywką i duś je razem przez 15 minut.
-
Wrzuć mięsko i duś przez kolejne 15 minut, w trakcie których możesz doprawić gulasz tak, jak Ci podpowiedzą kubki smakowe.
-
Pod koniec zagęść gulasz mąką – 1 łyżka w zupełności wystarczy.
-
W wersji fit możesz zrezygnować z mąki i smażenia mięska a gulasz będzie samowystarczalnym, pysznym obiadem.
-
Dla gości czy rodziny możesz zaproponować do niego białe pieczywo – grzanki lub tosty pasują idealnie : )
Lubię takie gulasze.
Zapraszam serdecznie na KONKURS http://slodkieokruszki.blox.pl/2015/09/Konkurs-z-sosami-Folwark.html