Wykonanie
-
Gruszkę umyj, rozkrój na pół, wytnij gniazdo.
-
Natrzyj ją delikatnie odrobiną masła i posyp wanilią.
-
Rozgrzej patelnię grillową i ułóż na niej połówki gruszki.
-
Zmniejsz ogień i grilluj gruszkę z obu stron z naciskiem na stronę wewnętrzną.
-
W małej ilości mleka rozpuść czekoladę, z której powstanie sos.
-
Wyłóż na talerzu lody, oprzyj o nie jeszcze ciepłą połówkę gruszki, posyp pokruszonymi bezami i polej sosem czekoladowym.
-
A i jeszcze…. pozwól sobie na chwilę rozkoszy ;p
Składniki 2 porcje
- 1 miękka, dojrzała gruszka
- 2 kulki lodów waniliowych
- ok. 10 bezików
- ½ tabliczki mlecznej czekolady
- 2 łyżki mleczka kokosowego lub mleka
- odrobina masła i wanilii
Pingback: Bardzo szybki deser na bazie lodów i mascarpone – Eat Me Fit Me! :)