Jajka przepiórcze na grillowanej białej kiełbasie i grzance z musztardą francuską i rzeżuchą

Jajka przepiórcze na grillowanej białej kiełbasie i grzance z musztardą francuską i rzeżuchą

Wykonanie

  1. Ugotuj jajka (5 minut we wrzątku dla przepiórczych jajek wystarczy).
  2. Ostudź i obierz.
  3. Kiełbasę pokrój na plastry i zgrillujemy na patelni grillowej lub usmaż na teflonowej bez tłuszczu.
  4. Niech bedzie chrupiąca ale nie wysuszona.
  5. Chleb tostowy wrzuć do tostera lub na patelnie i podpiecz na złoty kolor.
  6. Przy pomocy kieliszka do wódki wycinaj kółeczka z tostów.
  7. Każde kółeczko smaruj odrobina musztardy francuskiej, następnie połóż plasterek kiełbasy i znów posmaruj odribiną musztardy.
  8. Posyp rzerzuchą.
  9. Wbij wykałaczkę i nabij na nią jajko przepiórcze a potem ustaw na talerzyku posypanym rzeżuchą.

Składniki

  • 12 jajek przepiórczych
  • 1 pałka białej kiełbasy
  • 3 kromki pieczywa tostowego razowego
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • rzeżucha do dekoracji

Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne

Dodaj komentarz