Po świętach przyszedł w końcu czas na lekkie i zdrowe posiłki. Warto czasem zabrać do pracy kolorową sałatkę i zjeść trochę warzyw w dobrym białkowym towarzystwie 🙂
Wykonanie
- Umyj rukolę, osusz ją i wyłóż na talerze.
- Pomidorki rozkrój na pół i wrzuć na talerz.
- Możesz dodać oliwki , jeśli lubisz (ja miałam jakieś nietypowe z Grecji).
- Całość posyp czarnym pieprzem, kiełkami i pestkami.
- Wyłóż łososia i ricottę.
- Podawaj z chrupiącym pieczywem.
Składniki
- 100 g łososia wędzonego
- 100 g rukoli
- 50 g ricotty
- garść pomidorków koktajlowych i oliwek (opcjonalnie)
- garść pestek dyni lub słonecznika oraz kiełków jeśli macie pod ręką
- opcjonalnie: garść oliwek