Lekka sałatka z rukolą, wędzonym łososiem i ricottą

Lekka sałatka z rukolą, wędzonym łososiem i ricottą

Po świętach przyszedł w końcu czas na lekkie i zdrowe posiłki. Warto czasem zabrać do pracy kolorową sałatkę i zjeść trochę warzyw w dobrym białkowym towarzystwie 🙂 

 

 

Wykonanie

  1. Umyj rukolę, osusz ją i wyłóż na talerze.
  2. Pomidorki rozkrój na pół i wrzuć na talerz.
  3. Możesz dodać oliwki , jeśli lubisz (ja miałam jakieś nietypowe z Grecji).
  4. Całość posyp czarnym pieprzem, kiełkami i pestkami.
  5. Wyłóż łososia i ricottę.
  6. Podawaj z chrupiącym pieczywem.

Składniki

  • 100 g łososia wędzonego
  • 100 g rukoli
  • 50 g ricotty
  • garść pomidorków koktajlowych i oliwek (opcjonalnie)
  • garść pestek dyni lub słonecznika oraz kiełków jeśli macie pod ręką
  • opcjonalnie: garść oliwek

Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne

Dodaj komentarz