Podobno zawsze trzeba mieć jakiś plan, bez planu ani rusz, a przed świętami każdy ma napięty plan. Żeby nie było tak, że przedświąteczne plany biorą w łeb, możesz, wykorzystując moje propozycje, zaplanować wielkanocne menu na śniadanie i obiad oraz przygotować wcześniej świąteczne mazurki i inne słodkości.
Do wyboru masz przystawki i sałatki, w których głównym produktem jest oczywiście jajko, przepis na prawdziwy żurek z niebanalną, bo chrupiącą i grillowaną kiełbasą.
Możesz też wybierać z 4 propozycji na danie prawdziwie mięsne, w tym oprócz delikatnego królika, proponuję bardzo prosty przepis na kaczkę pieczoną w rękawie.
No i oczywiście słodkości! W tym roku rządzi cytryna! Baba i mazurek mogą być obłędnie cytrynowe, a przez to świeże i lekkie (oczywiście tylko w smaku ;p). A jeśli masz trochę czasu i lubisz zaskakiwać gości, to wykorzystaj skorupki od jajek (w trakcie przedświątecznego gotowania trochę ich się produkuje) i zrób jajcarskie Jaja Brownie 🙂