-
Rozgrzej piekarnik to temperatury ok. 160 stopni.
-
Przy pomocy miksera utrzyj masło z cukrem i wanilią, by uzyskać puszystą masę.
-
Cały czas miksując, dodawaj po jednym jajku.
-
Ubijaj jeszcze chwilę i stopniowo wsypuj do miski mąką z proszkiem do pieczenia i wlewaj mleko.
-
Rozłóż w formie do muffinek papilotki i wypełnij każdą do 3/4 wysokości ciastem.
-
Dodaj po kilka malin, wciskając je w ciasto.
-
Wstaw je do piekarnika na ok. 20min, jednak bądź czujna/czujny i sprawdź przy pomocy patyczka stopień wypieczenia babeczek.
-
Rozkosznego wcinania : )
świetne! na muffiny zapraszam też do mnie –> http://cupcakeinakitchen.blogspot.com
Widziałam Twoje z masłem orzechowym i bez cukru – wypróbuje przepis, bo takich jeszcze nie robiłam 🙂
wygladaja pysznie!!!!!! od razu nabralam ochoty na muffiny 😀
Wygladaja zachecajaco:)
Czy tak dobrze smakują jak wyglądają? Koniecznie muszę wypróbować przepis, a co tam kalorie, jakoś się je spali!
Oczywiście 🙂 Może nawet lepiej :p A kalorie zawsze można spalić – na długim spacerze czy na mojej ukochanej Zumbie 🙂