- Obierz i posiekaj drobno cebulę.
- pokrój oliwki na pół lub na plasterki.
-
Rozgrzej odrobinę oliwy na patelni.
-
Podsmaż cebulkę a następnie dodaj plasterki pomidora.
-
Po ok. dwóch minutach smażenia odstaw z ognia.
-
Ubij jajka z szczyptą soli i pieprzu w dużej misie.
-
Dorzuć liście bazylii lub inne zioła, na które masz ochotę, plasterki oliwek, a na końcu dodaj podsmażoną cebulkę z pomidorem i wymieszaj.
-
Ponownie rozgrzej patelnię z oliwą.
-
Wlej masę jajeczną z ziołami a na wierz wrzuć kawałki sera feta, sera żółtego lub innego ulubionego.
-
Od czasu do czasu potrząsaj patelnią.
-
Smaż na małym ogniu ok. 6-8 minut, aż masa będzie ścięta.
-
Przykryj patelnię pokrywką i smaż kolejne 6-8 minut.
- Smacznego 🙂
Pingback: Pomysł na śniadanie – pieczony omlet z łososiem, oliwkami, fetą i pomidorami – Eat Me Fit Me! :)