
Czyli rozpieszczająca zmysły kokosowa wariacja na temat: bezglutenowe śniadanie, które da zdrową energię na cały dzień 🙂
Aromatyczne, kokosowe naleśniki w towarzystwie owoców i chrupiące orzechy w miodzie plus delikatne mleczko kokosowe – czego chcieć więcej?
Wykonanie CIASTO
- Roztrzep jajka ze szczyptą soli.
- Dodaj łyżkę płynnego oleju kokosowego i roztrzep ponownie.
- Dodaj mąkę kokosową oraz mleko lub wodę i całość wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
- Wlej na rozgrzaną patelnię około 2/3 chochli ciasta i smaż kilka minut, aż naleśnik stanie się złocisto-brązowy.
- Przewróć i smaż z drugiej strony do uzyskania tego samego koloru.
Składniki CIASTO
- 4 jajka (205 g)
- 50 g mąki kokosowej
- 250 ml mleka lub wody gazowanej
- szczypta soli
- 1 łyżka (15 g) rozpuszczonego oleju kokosowego
Wykonanie DODATKI
- Rozgrzej patelnię i wrzuć na nią pokruszone orzechy.
- Praż przez minutę, potrząsając co chwila patelnią.
- Zdejmij patelnię z ognia i dodaj 2 łyżki miodu, wymieszaj wszystko i przełóż na naleśniki.
- Naleśniki polej mleczkiem kokosowym.
- Ułóż owoce i posyp wiórkami kokosowymi.
Składniki DODATKI
- 2 mandarynki
- 2 banany
- 50 g orzechów pekan lub włoskich
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 4 łyżki mleka kokosowego z lodówki – użyj „tłustej”, białej części

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀
Znajdziesz mnie również na Instagramie.
Dodaj do ulubionych:
Lubię Wczytywanie...
Podobne
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda