-
Rozgrzej piekarnik to temperatury ok. 160 stopni.
-
Przy pomocy miksera utrzyj masło z cukrem i wanilią, by uzyskać puszystą masę.
-
Cały czas miksując, dodawaj po jednym jajku.
-
Ubijaj jeszcze chwilę i stopniowo wsypuj do miski mąką z proszkiem do pieczenia i wlewaj mleko.
- Dodaj powidła śliwkowe, przyprawę do piernika, kakao i cynamon i zmiksuj wszystko razem.
-
Rozłóż w formie do muffinek papilotki – wrzuć do każdej z nich po 1 migdale,żurawinie i 2-3 kawałki śliwki.
-
Wypełnij każdą papilotkę do 3/4 wysokości ciastem.
-
Dodaj po kilka malin, wciskając je w ciasto.
-
Wstaw je do piekarnika na ok. 20min, jednak bądź czujna/czujny i sprawdź przy pomocy patyczka stopień wypieczenia babeczek.
- W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę, dodaj mleko i dokładnie wymieszaj. Polej muffinki.
- Możesz je również udekorować pokruszonymi lizakami.
-
Rozkosznego wcinania : )