Delikatny i aromatyczny łosoś marynowany w imbirze z dodatkiem pora i zielonego tabasco

Delikatny i aromatyczny łosoś marynowany w imbirze z dodatkiem pora i zielonego tabasco

  Lekka przystawka dla fanów sushi – rozpływający się w ustach łosoś w aromatycznej oprawie imbiru, sosu sojowego, podany ze świeżym porem i lekko pikantnym, zielonym tabasco. Propozycja na danie pobudzające zmysły i rozpieszczające kubki smakowe.

*Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme

Wykonanie

  1. Umyj łososia, usuń ości i skórę.
  2. Zetrzyj imbir i czosnek i wetrzyj je w łososia, całość zalej sosem sojowym wymieszanym z wodą.
  3. Odstaw do lodówki na min. godzinę.
  4. Łososia wyjmij z zalewy i ostrym nożem wykrój cienkie plasterki.
  5. Rozłóż na talerzach, posyp pokrojonym drobno porem i skrop zielonym tabasco.
  6. Smakuje nieziemsko 🙂

Składniki

  • 200 – 300 g surowego łososia (filet)
  • 1,5 cm świeżego imbiru
  • 2 ząbków czosnku
  • pół szklanki sosu sojowego
  • pół szklanki wody
  • 2 łyżek drobno pokrojonego pora
  • zielonego tabasco (ilość w zależności od upodobań)

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

Dodaj komentarz