Rozpieszczanie zmysłów po porannym treningu w wersji de luxe 😀 Oficjalnie to tylko bezglutenowe śniadanie, które zapewni zdrową energię na cały dzień 🙂
Aromatyczne, lekko kokosowe naleśniki w towarzystwie soczystych truskawek plus obłędnie delikatne lody z solonym karmelem – uwierzcie mi, można oszaleć z rozkoszy ;p
*Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme
Wykonanie CIASTO
Jajka ubij lub roztrzep trzepaczką z odrobiną soli.
Wprowadź olej kokosowy w stan ciekły, dodaj do jajek i ponownie roztrzep.
Dodaj mąkę kokosową oraz mleko lub wodę i całość wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
Wlej na rozgrzaną patelnię około 2/3 chochli ciasta i smaż kilka minut, aż naleśnik stanie się złocisto-brązowy.
Przewróć i smaż z drugiej strony do uzyskania tego samego koloru.
Składniki CIASTO
50 g mąki kokosowej
250 ml chudego mleka lub wody gazowanej
4 jajka (205 g)
odrobina soli
1 łyżka (15 g) rozpuszczonego oleju kokosowego
Wykonanie DODATKI
Przepis na studzące zmysły lody z solonym karmelem i orzeszkami znajdziesz tu.
Truskawki umyj i pokrój na kawałki.
Połóż na naleśnik łyżkę lodów, a następnie złóż je na pół i jeszcze raz na pół.
Ułóż po dwa naleśniki na talerzu, udekoruj truskawkami i dodaj jeszcze po jednej łyżce lodów.
Składniki DODATKI
250 g truskawek
kilka łyżek lodów domowej produkcji – przepis znajdziesz tu
Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀