Coś świeżego, lekkiego, chrupiącego, pełnego aromatów oraz wiosennych smaków – przedstawiam Wam dietetyczny i przy tym naładowany białkiem i witaminami twarożek. Wystarczy dodać ulubione pieczywo i śniadanie mistrzów gotowe 🙂
*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme
Wykonanie
- Rzodkiewkę, koperek, szczypior i ogórki umyj i oczyść ze zbędnych części.
- Posiekaj koperek i szczypiorek.
- Rzodkiewkę i ogórki pokrój w bardzo drobną kostkę.
- Twaróg wymieszaj z jogurtem, solą i pieprzem.
- Dodaj pozostałe składniki i wszystko wymieszaj.
- Przełóż do szklanego pojemniczka / słoiczka i podawaj z pieczywem.
Składniki
- 500 g twarożku chudego
- 200 ml jogurtu greckiego o obniżonej zawartości tłuszczu
- Pęczek koperku
- Pęczek rzodkiewki
- Pęczek szczypiorku (najlepiej cienkiego)
- 3 ogórki zielone ale małe (gruntowe – takie jak do kiszenia)
- 2 szczypty czarnego świeżo zmielonego pieprzu
- 3 szczypty soli – lub po prostu do smaku
Pysznie 😀 Wiosenny twarożek jest najlepszy 🙂 Po inspiracje śniadaniowe zapraszam również do siebie 🙂 https://dietetykwmiescie.pl/przepisy/sniadanie/axme/