Aromatyczny twarożek z chrupiącą rzodkiewką, ogórkiem, koperkiem i szczypiorkiem

Aromatyczny twarożek z chrupiącą rzodkiewką, ogórkiem, koperkiem i szczypiorkiem

Coś świeżego, lekkiego, chrupiącego, pełnego aromatów oraz wiosennych smaków – przedstawiam Wam dietetyczny i przy tym naładowany białkiem i witaminami twarożek. Wystarczy dodać ulubione pieczywo i śniadanie mistrzów gotowe 🙂

*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme

Wykonanie

  1. Rzodkiewkę, koperek, szczypior i ogórki umyj i oczyść ze zbędnych części.
  2. Posiekaj koperek i szczypiorek.
  3. Rzodkiewkę i ogórki pokrój w bardzo drobną kostkę.
  4. Twaróg wymieszaj z jogurtem, solą i pieprzem.
  5. Dodaj pozostałe składniki i wszystko wymieszaj.
  6. Przełóż do szklanego pojemniczka / słoiczka i podawaj z pieczywem.

Składniki

  • 500 g twarożku chudego
  • 200 ml jogurtu greckiego o obniżonej zawartości tłuszczu
  • Pęczek koperku
  • Pęczek rzodkiewki
  • Pęczek szczypiorku (najlepiej cienkiego)
  • 3 ogórki zielone ale małe (gruntowe – takie jak do kiszenia)
  • 2 szczypty czarnego świeżo zmielonego pieprzu
  • 3 szczypty soli – lub po prostu do smaku

 

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

1 komentarz

  1. Pysznie 😀 Wiosenny twarożek jest najlepszy 🙂 Po inspiracje śniadaniowe zapraszam również do siebie 🙂 https://dietetykwmiescie.pl/przepisy/sniadanie/axme/

Dodaj komentarz