Grilllowane banany w wędzonym boczku z zielonym sosem tabasco

Grilllowane banany w wędzonym boczku z zielonym sosem tabasco

Ekspresowa i bardzo nietuzinkowa przystawka dla otwartych na nowe smaki i doznania. Uwierzcie mi, że połączenie bananów z boczkiem jest po prostu obłędne 🙂 A do tego, banany są słodkie, kremowe w konsystencji i ciepłe, a boczek chrupiący, aromatyczny i słony. Całość świetnie uzupełnia lekko pikantne zielone tabasco 🙂 

*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme

Wykonanie

  1. Banany obierz i przekrój na pół.
  2. Każdą połówkę owiń boczkiem.
  3. Rozgrzej patelnię grillową (ewentualnie zwykłą)
  4. Ułóż na patelni banany i grilluj po około 3-4 minuty z każdej z czterech stron, tak by boczek stał się chrupiący.
  5. Ułóż na talerzach, skrop tabasco i posyp pieprzem.

Składniki na 2 porcje

  • 2 duże banany
  • 100 g wędzonego boczku w plastrach – najlepsze będą bardzo cienkie plasterki
  • 20 kropel zielonego tabasko (bez obaw – jest dość łagodne)
  • czarny pieprz

 

 

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

Dodaj komentarz