Ekspresowa i bardzo nietuzinkowa przystawka dla otwartych na nowe smaki i doznania. Uwierzcie mi, że połączenie bananów z boczkiem jest po prostu obłędne 🙂 A do tego, banany są słodkie, kremowe w konsystencji i ciepłe, a boczek chrupiący, aromatyczny i słony. Całość świetnie uzupełnia lekko pikantne zielone tabasco 🙂
*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme
Wykonanie
- Banany obierz i przekrój na pół.
- Każdą połówkę owiń boczkiem.
- Rozgrzej patelnię grillową (ewentualnie zwykłą)
- Ułóż na patelni banany i grilluj po około 3-4 minuty z każdej z czterech stron, tak by boczek stał się chrupiący.
- Ułóż na talerzach, skrop tabasco i posyp pieprzem.
Składniki na 2 porcje
- 2 duże banany
- 100 g wędzonego boczku w plastrach – najlepsze będą bardzo cienkie plasterki
- 20 kropel zielonego tabasko (bez obaw – jest dość łagodne)
- czarny pieprz