Czekoladki własnej produkcji, czyli pralinki z chrupiącymi płatkami owsianymi

Czekoladki własnej produkcji, czyli pralinki z chrupiącymi płatkami owsianymi

Szybkie i proste w wykonaniu czekoladki z dodatkiem chrupiących płatków owsianych zaspokoją potrzebę na coś słodkiego. Wystarczy przygotować foremkę do kostek lodu i 2-3 składniki. Czekoladki można też zapakować i dać komuś w prezencie 🙂

*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme

 

Wykonanie

  1. Połam czekoladę na kawałki.
  2. W garnuszku pogrzej wodę, ułóż na wodzie metalową i roztop czekoladę. Uważaj, żeby temperatura nie była za wysoka.
  3. Na suchej patelni praż przez chwilę płatki owsiane.
  4. Do foremki wlej odrobinę gorącej czekolady, wsyp trochę płatków i całość zalej czekoladą.
  5. Możesz też w czekoladzie maczać owoce i odkładać je na papier do pieczenia.
  6. Wstaw do lodówki na minimum 20 minut.

Składniki

  • 50g płatków owsianych
  • 200g czekolady mlecznej
  • opcjonalnie – owoce do maczania,
  • opcjonalnie – biała czekolada to urozmaicenia kolorów czekoladek

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

Dodaj komentarz