Bardzo szybki, bardzo lekki i bardzo prosty (tylko 4 składniki!) deser z owocami. Chrupiące migdały i kremowe aromatyczne brzoskwinie sprawiają, że deser zadowoli nawet wybrednego łasucha. Do kruszonki, żeby było dietetycznie i lekko, nie użyłam masła ani innego tłuszczu, dodałam jedynie niewielką ilość cukru trzcinowego.
*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme
Wykonanie
- Brzoskwinie umyj i pokrój na kawałki.
- Ułóż je na dnie kokilek lub naczynia, w którym będziesz je zapiekać.
- Mielone migdały wymieszaj z płatkami migdałów i z cukrem trzcinowym.
- Obficie posyp brzoskwinie.
- Wstaw na niską półkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
- Piecz około 35 minut lub tylko do momentu, gdy wierz deseru stanie się lekko brązowy.
Składniki
- 6 dojrzałych brzoskwiń
- 50 g mielonych migdałów
- 50 g płatków migdałów
- 2 łyżki cukru trzcinowego