Przepis na lekki deser – brzoskwinie pod migdałową kruszonką

Przepis na lekki deser – brzoskwinie pod migdałową kruszonką

Bardzo szybki, bardzo lekki i bardzo prosty (tylko 4 składniki!) deser z owocami. Chrupiące migdały i kremowe aromatyczne brzoskwinie sprawiają, że deser zadowoli nawet wybrednego łasucha. Do kruszonki, żeby było dietetycznie i lekko, nie użyłam masła ani innego tłuszczu, dodałam jedynie niewielką ilość cukru trzcinowego.

*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme

Wykonanie

  1. Brzoskwinie umyj i pokrój na kawałki.
  2. Ułóż je na dnie kokilek lub naczynia, w którym będziesz je zapiekać.
  3. Mielone migdały wymieszaj z płatkami migdałów i z cukrem trzcinowym.
  4. Obficie posyp brzoskwinie.
  5. Wstaw na niską  półkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
  6. Piecz około 35 minut lub tylko do momentu, gdy wierz deseru stanie się lekko brązowy.

Składniki

  • 6 dojrzałych brzoskwiń
  • 50 g mielonych migdałów
  • 50 g płatków migdałów
  • 2 łyżki cukru trzcinowego

 

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

Dodaj komentarz