Sałatka z makrelą i łazankami

Sałatka z makrelą i łazankami

Prosta i smaczna sałatka z aromatyczną, wędzoną makrelą, koperkiem oraz porem, która w tym roku godnie konkurować będzie z łazankami z kapustą i grzybami 🙂 Jak ją zrobić? Wystarczy ugotować łazanki, pokroić warzywa a nastepnie połączyć je z kawałkami wędzonej makreli.

*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme

Wykonanie

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Odcedź go, a następnie przelej zimną wodą, żeby go schłodzić i żeby się nie posklejał.
  2. Cebulę obierz i pokrój w drobną kosteczkę.
  3. Pora umyj i pokrój dość drobno.
  4. Koperek umyj, osusz na ściereczce i posiekaj.
  5. Wymieszaj w miseczce oliwę z solą i pieprzem.
  6. Obierz starannie rybę – ważne jest, żeby palcami sprawdzać, czy nie kryją się w niej ości.
  7. Wymieszaj delikatnie makaron z kawałkami ryby, cebulą, porem, koperkiem i oliwą.

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • pęczek koperku
  • 1 mała cebula
  • 5 cm pora
  • kilka szczypt czarnego pieprzu
  • 2 szczypty soli
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 200 g makaronu typu łazanki

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

Dodaj komentarz