Szampańska jajecznica z kawiorem i truskawkami

Szampańska jajecznica z kawiorem i truskawkami

Lekko, na bogato i bardzo niebanalnie – takie zestawienie tylko w walentynki 😉

*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme

Wykonanie

  1. Rozgrzej łyżkę masła na patelni.
  2. Jajka lekko ubij z szampanem, szczyptą soli i pieprzu.
  3. Smaż na rozgrzanym tłuszczu jak zwykłą jajecznicę. Możesz też masę ubić bardziej, podzielić ją na pół i usmażyć dwa omlety.
  4. Podziel na porcje i rozłóż na talerze.
  5. Udekoruj kawiorem i truskawkami.

Składniki na 2 porcje

  • 6 jajek
  • 1/3 szklanki wytrawnego szampana
  • 3 łyżki kawioru
  • 1 łyżka masła
  • kilka truskawek
  • sól i pieprz do smaku

 

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

1 komentarz

  1. Jeszcze lampka szampana i kolacja doskonała 😉

Odpowiedz na „Jak się całowaćAnuluj pisanie odpowiedzi