Zupełnie inna surówka z marchwi z daktylami i kokosem

Zupełnie inna surówka z marchwi z daktylami i kokosem

Jeśli znudziły Ci się klasyczne surówki do obiadu, to spróbuj koniecznie surówki z marchewki na słodko. Surówka może być także samodzielnym, zdrowym daniem, gdy masz ogromną ochotę na coś słodkiego.

Marchew świetnie komponuje się z orientalnymi produktami, w tym daniu w połączeniu z wiórkami kokosowymi, daktylami i miodem dominuje jej słodycz i jest po prostu przepyszna 🙂

*Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme

Wykonanie

  1. Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na kwadrans.
  2. W międzyczasie zetrzyj marchewki na tarce na dużych oczkach.
  3. Daktyle odsącz i pokrój w paski.
  4. Wymieszaj marchew z daktylami, wiórkami kokosowymi, miodem, oliwą i szczyptą soli.

Składniki na 2 porcje

  • 2-3 marchewki średniej wielkości
  • 4-5 daktyli
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka miodu płynnego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • szczypta soli

 

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

1 komentarz

  1. Ciekawa inspiracja na surówkę z marchewki 😉

Odpowiedz na „Jak się całowaćAnuluj pisanie odpowiedzi