Jajka z „cementem” :D czyli wielkanocne jajka nadziewane pastą z oliwek i fety

Jajka z „cementem” :D czyli wielkanocne jajka nadziewane pastą z oliwek i fety

Przygotowanie jajek na szaro zajmuje dosłownie kwadrans. Wystarczy ugotować jajka i zblendować trzy składniki, które znajdziesz w lodówce – ser typu feta, oliwki, czosnek. Roboczo nazwałam je jajkami z cementem i tak już zostało. Jajka na szaro w smaku nie są bezbarwne – zaskakują mocnym, aromatycznym połączeniem oliwek i czosnku.

*Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme

Wykonanie

  1. Jajka włóż do wody i od momentu, gdy zacznie bulgować gotuj 10 minut.
  2. Zlej wrzątek i zalej zimną wodą.
  3. Po 3 minutach delikatnie obierz jajka, przekrój wzdłuż na pół i wyjmij z nich żółtka. Możesz je pominąć przy miksowaniu – jajka będą bardziej fit.
  4. Odłóż kilka oliwek do dekoracji, pozostałe zmiksuj z czosnkiem, żółtkami i serem feta.
  5. Wypełnij jajka szarą masą 🙂

Składniki

  • 100 g czarnych oliwek bez pestek – zostaw kilka do dekoracji
  • 50 g sera typu feta
  • 6-8 jajek w rozmiarze L
  • 1/2 ząbka czosnku

 

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

Dodaj komentarz