Kolejna propozycja na aromatyczną pastę do jajek faszerowanych na wielkanocne śniadanie – tym razem jajka zrobiłam na różowo i wypełniłam je obłędnym połączeniem tuńczyka, fety i suszonych pomidorów.
*Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme
Wykonanie
- Jajka ugotuj na twardo. Obierz, przekrój na pół wzdłuż i wyjmij żółtka.
- Zlej zalewę z tuńczyka i odciśnij nadmiar wody.
- Zmiksuj tuńczyka z pomidorami, fetą, żółtkami jajek, 1/2 łyżeczki suszonej, słodkiej papryki, 1/2 ząbka czosnku solą i pieprzem.
- Ewentualnie dopraw pastę i przełóż do połówek jajek.
Składniki
- 135 g tuńczyka z puszki
- 30 g pomidorów suszonych
- 80 g sera typu feta
- 5-6 jajek w rozmiarze L
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/2 ząbka czosnku
- szczypta czarnego pieprzu
- sól do smaku
Happy everyday!
祝你一切安好