Wielkanocne jajka z pastą z tuńczyka, fety i suszonych pomidorów

Wielkanocne jajka z pastą z tuńczyka, fety i suszonych pomidorów

Kolejna propozycja na aromatyczną pastę do jajek faszerowanych na wielkanocne śniadanie – tym razem jajka zrobiłam na różowo i wypełniłam je obłędnym połączeniem tuńczyka, fety i suszonych pomidorów.

*Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme

Wykonanie

  1. Jajka ugotuj na twardo. Obierz, przekrój na pół wzdłuż i wyjmij żółtka.
  2. Zlej zalewę z tuńczyka i odciśnij nadmiar wody.
  3. Zmiksuj tuńczyka z pomidorami, fetą, żółtkami jajek, 1/2 łyżeczki suszonej, słodkiej papryki, 1/2 ząbka czosnku solą i pieprzem.
  4. Ewentualnie dopraw pastę i przełóż do połówek jajek.

Składniki

  • 135 g tuńczyka z puszki
  • 30 g pomidorów suszonych
  • 80 g sera typu feta
  • 5-6 jajek w rozmiarze L
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2 ząbka czosnku
  • szczypta czarnego pieprzu
  • sól do smaku

 

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

1 komentarz

  1. Happy everyday!

Dodaj komentarz