Twarożek bardzo romantyczny – pasta twarogowa z płatkami róż na śniadanie

Twarożek bardzo romantyczny – pasta twarogowa z płatkami róż na śniadanie

Czy próbowaliście kiedyś dodać kwiaty do potrawy? W sałatkach wyglądają przepięknie! Dziś postanowiłam urozmaicić śniadanie i dodać mu trochę romantyzmu 🙂 Do klasycznej pasty twarogowej ze szczypiorkiem dodałam posiekane płatki róż. Efekt? Zaskakująco przepyszne połączenie.

Jeśli się skusisz na moją propozycję użyj niepryskanych kwiatów – najlepiej suszonych spożywczych lub z własnego ogródka.

Płatki róż możesz zastąpić innymi kwiatami. Zastanawiasz się jakimi? Jest kilkadziesiąt kwiatów jadalnych – większość z nich jest bardzo popularna i łatwo dostępna np. stokrotki, mniszek lekarski, nasturcja, lawenda, bratki, chabry, fiołki, koniczyna, maki, pelargonia, rumianek, wrzos, dziurawiec, magnolia, malwa, piwonia a nawet storczyk.

*Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme

Wykonanie

  1. Szczypiorek posiekaj drobno.
  2. Płatki róż lub innych jadalnych kwiatów posiekaj.
  3. Wymieszaj twaróg ze szczypiorkiem i płatkami róż.
  4. Dodaj odrobinę soli (u mnie dwie szczypty) oraz pieprzu do smaku i wszystko dokładnie wymieszaj.

Składniki

  • 250 g chudego twarożku
  • garść posiekanego szczypiorku
  • kilka płatków róż (niepryskanych)
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

Dodaj komentarz