-
Umyj szpinak i sparz wrzątkiem.
-
Na średnim ogniu rozgrzej patelnię z oliwą.
-
Podsmaż cebulkę dymkę a następnie dodaj liście szpinaku.
-
Po ok. dwóch minutach smażenia odstaw z ognia.
-
Ubij jajka z szczyptą soli i pieprzu w dużej misie.
-
Dorzuć szczypiorek i wszystkie zioła, na które masz ochotę, a na końcu dodaj smażony szpinak z cebulką i wymieszaj.
-
Ponownie rozgrzej patelnię z oliwą, połóż plasterki pomidora, cieniutko pokrojoną paprykę, zmniejsz ogień i chwilkę podsmaż.
-
Wlej masę jajeczną z ziołami powierzchnię, dodaj pokrojoną szynkę.
-
Od czasu do czasu potrząsaj patelnią.
-
Smaż na małym ogniu ok. 6-8 minut, aż masa będzie ścięta.
-
Po 5 min. możesz przykryć patelnię pokrywką.
-
A teraz zjedz mnie 🙂
wygląda bardzo apetycznie :]