
Szukam połączeń, kontaminacji, splotów smaków i zestawień pozornie niezestawialnych.

*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme
Wykonanie
- Wsyp kuskus do miseczki i zalej wrzątkiem (poziom wody tuż nad powierzchnią kaszy), przykryj i odstaw na 5 minut.
- Umyj jagody i wsyp je do blendera dodając szczyptę kolorowego pieprzu.
- Miksuj przez chwilę na gładki mus. Umyj też wątróbkę i oczyść ją z błonek.
- Wyłóż wątróbkę na ręcznik kuchenny i dokładnie osusz.
- Poprzekrawaj ją ma małe paski, obtocz w lekko posolonej i popieprzonej mące.
- Wrzuć dosłownie na chwilę na patelnię z oliwą (3 minuty na każdą ze stron wystarczą).
- Zeszklij na patelni cebulę.
- Wymieszaj widelcem kuskus i dodaj mascarpone.
- W celu otrzymania ładnej kulki na talerzu, przełóż kaszę do małej miseczki i odwróć nad talerzem.
- Ułóż wątróbkę i cebulę, polej musem i udekoruj jagodami. Zestaw zaskakująco – kontrowersyjny, jednak w smaku nie doświadczysz dysharmonii:)
Składniki
- 400 g wątróbki drobiowej
- 1 czerwona cebula
- 250 g kuskusu
- 100 g jagód
- 3 łyżki serka mascarpone
- odrobina mąki
- szczypta soli i kolorowego pieprzu

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀
Znajdziesz mnie również na Instagramie.
Dodaj do ulubionych:
Lubię Wczytywanie...
Podobne
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda