-
Ciasto francuskie rozwiń i nakłuj widelcem w wielu miejscach.
-
Wstaw do piekarnika na około 15 minut i piecz w temp. 200 stopni.
-
Do garnka wrzuć kawałki masła, dodaj masę i kakao, dodaj kilka posiekanych listków mięty (jeśli lubisz oczywiście, bo w tym przepisie można miętę pominąć).
-
Rozpuść masę i wystudź ją.
-
Pomarańcze możesz po prostu obrać i pokroić na plastry.
-
Możesz też (jeśli masz trochę czasu) sparzyć je wrzątkiem i zetrzeć z nich skórkę (wysuszona z pewnością przyda Ci w kuchni).
-
Na wystudzone ciasto wyłóż wystudzony krem i ułóż pomarańcze według własnej inwencji.
-
Udekoruj listkami/gałązkami mięty. Jeśli czekasz na gości to wstaw je do lodówki, jeśli goście czekają na ciasto – po prostu podaj je na stół ;D