Białe, kremowe szaleństwo na pożegnanie zimy i oddanie się truskawkowej wiośnie.
Wykonanie
- Rozgrzej piekarnik do 175 °C.
- Wyłóż formę na muffiny papilotkami i wsyp do nich pokruszone ciasteczka.
- Delikatnie uklep.
- Ubij białko i wymieszaj z twarogiem, cukrem i mąką.
- Masę wyłóż na ciasteczka do wysokości 1/2- 3/4 papilotki. Im mniejsze będą serniczki, tym rozkoszniej będą wyglądały.
- W środek serniczka wciśnij połówkę truskawki.
- Wstaw do rozgrzanego piekarnika i zmniejsz temperaturę do 120 °C. Piecz przez ok. 25 minut.
- Zjedz po wystudzeniu lub po schłodzeniu.
Składniki
- 500 g zmielonego twarogu
- 150 g ciasteczek owsianych lub czekoladowych
- ½ szklanki cukru + opakowania cukru waniliowego
- łyżka mąki pszennej
- 1 białko jajka
- kilka truskawek
- kilkunaście papilotek
Dodaj do ulubionych:
Lubię Wczytywanie...
Podobne
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda