Truskawkowe mini serniczki na chrupiącym spodzie

Truskawkowe mini serniczki na chrupiącym spodzie

Białe, kremowe szaleństwo na pożegnanie zimy i oddanie się truskawkowej wiośnie.

Wykonanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 175 °C.
  2. Wyłóż formę na muffiny papilotkami i wsyp do nich pokruszone ciasteczka.
  3. Delikatnie uklep.
  4. Ubij białko i wymieszaj z twarogiem, cukrem i mąką.
  5. Masę wyłóż na ciasteczka do wysokości 1/2- 3/4 papilotki. Im mniejsze będą serniczki, tym rozkoszniej będą wyglądały.
  6. W środek serniczka wciśnij połówkę truskawki.
  7. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i zmniejsz temperaturę do 120 °C. Piecz przez ok. 25 minut.
  8. Zjedz po wystudzeniu lub po schłodzeniu.

Składniki

  • 500 g zmielonego twarogu
  • 150 g ciasteczek owsianych lub czekoladowych
  • ½ szklanki cukru + opakowania cukru waniliowego
  • łyżka mąki pszennej
  • 1 białko jajka
  • kilka truskawek
  • kilkunaście papilotek

Dodaj komentarz