Krucha bagietka z rozpływającym się w ustach, puszystym, cytrynowym serkiem, a do tego aromatyczny wędzony łosoś w koperkowej oprawie. Całość przełamana goryczką chrupiącej rukoli, Takie połączenie smaków sprawi, ze klasyczna kanapka na śniadanie, czy ta zabierana do pracy, nabierze niebanalnego charakteru. A ukrytym plusem jest duża zawartość białka oraz wapnia, żelaza, magnezu i wielu witamin. Zatem wcinaj 🙂
Wykonanie
- Bagietkę posmaruj serkiem (zmiksuj w blenderze twaróg z jogurtem i solą), posyp rukolą.
- Kawałki łososia posmaruj serkiem, skrop sokiem z cytryny i połóż gałązki koperku.
- Całość zwiń w ruloniki i połóż na bagietce.
- Udekoruj koperkiem i posyp czarnym pieprzem. Mniam 🙂
Przepis na pyszne bagietki znajdziesz tu: Chrupiące, domowe bagietki z otrębami na śniadanie
Spróbuj też bagietki z awokado
Składniki
- bagietka lub inne pieczywo
- wędzony łosoś
- kilka gałązek koperku
- garść rukoli
- świeżo zmielony, czarny pieprz
- puszysty serek (możesz kupić lub zrobić – 100g chudego twarogu, 4 łyżki jogurtu naturalnego i szczypta soli)
połówki cytryny
Prostota jest najlepsza i absolutnie zawsze się sprawdza! 🙂