Oczywiście nie proponuję Wam śniadania z kawiorem za kilkaset złotych, tylko eksperyment wielkanocny z dostępnymi w większych sklepach dużo tańszymi wersjami kawioru. Talerz z jajkami na rukoli udekorowanymi kawiorem wygląda przepięknie i w tej kwestii nie ma co dyskutować ;p Jeśli jednak macie obawy związane ze smakiem, czy połączeniem produktów, to po prostu kupcie słoiczek kawioru i wypróbujcie odrobinę z jajkiem i majonezem. Zobaczycie, że to połączenie jest niesamowite, a kawior w lodówce wytrzyma do świąt. P.S.1 Goście zapamiętają na długo Waszą kreatywność. P.S. 2 danie robi się błyskawicznie : )
Wykonanie
Ugotuj i ostudź jajka.
Obierz je i poprzekrajaj wzdłuż na ćwiartki.
Na talerz wysyp umytą i osuszoną rukolę, ułóż na niej ćwiartki jajek, tak by tworzyły okrąg i dotykały się do siebie w szerszej części.
Na każdą ćwiartkę, przy pomocy łyżeczki do herbaty, nałóż odrobinę majonezu lub jogurtu, a następnie zrób na nim kleksy z czerwonego i czarnego kawioru.
Oczywiście możesz też udekorować według własnej inwencji : )
Smacznego : )
Składniki
4-6 jajek ugotowanych na twardo
garść rukoli
kilka łyżek majonezu lub w wersji fit jogurtu greckiego
słoiczek kawioru czerwonego z ikry śledzia i gromadnika 80 g
słoiczek kawioru czarnego z ikry śledzia i gromadnika 80 g