Przepis dla leniwych – jajka faszerowane pastą z suszonych pomidorów i fety

Przepis dla leniwych – jajka faszerowane pastą z suszonych pomidorów i fety

Tylko 3 składniki i kilkanaście minut pracy- czy można sobie wyobrazić lepsze danie na wielkanocny stół? Spróbujcie 🙂

*Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme

Wykonanie

  1. Ugotuj jajka na twardo – 10 minut we wrzątku.
  2. Ostudź je, obierz i przekrój na pół.
  3. Białka wyłóż na talerz, a żółtka wrzuć do miseczki.
  4. Dodaj do żółtek fetę pokruszoną na kawałki.
  5. Pomidory pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do miseczki.
  6. Całość zblenduj na gładką masę.
  7. Faszeruj każdą połówkę jajka jedna łyżeczką pasty pomidorowej.
  8. Podaj od razu lub przykryte folią schowaj do lodówki.

Składniki

  • 8 jajek w rozmiarze L (400 g po ugotowaniu)
  • 10 sztuk suszonych pomidorów w oleju (65 g)
  • 100 g sera feta
  • opcjonalnie – kiełki buraka do dekoracji

 

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

Dodaj komentarz