Tylko 3 składniki i kilkanaście minut pracy- czy można sobie wyobrazić lepsze danie na wielkanocny stół? Spróbujcie 🙂
*Nie zapomnijcie śledzić nie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme
Wykonanie
-
Ugotuj jajka na twardo – 10 minut we wrzątku.
-
Ostudź je, obierz i przekrój na pół.
-
Białka wyłóż na talerz, a żółtka wrzuć do miseczki.
-
Dodaj do żółtek fetę pokruszoną na kawałki.
-
Pomidory pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do miseczki.
-
Całość zblenduj na gładką masę.
-
Faszeruj każdą połówkę jajka jedna łyżeczką pasty pomidorowej.
-
Podaj od razu lub przykryte folią schowaj do lodówki.
Składniki
- 8 jajek w rozmiarze L (400 g po ugotowaniu)
- 10 sztuk suszonych pomidorów w oleju (65 g)
- 100 g sera feta
- opcjonalnie – kiełki buraka do dekoracji