Pomysł na wielkanocną, chrupiącą i świeżą przystawkę – jajka w gniazdach z kiełków z chrzanem i szynką

Pomysł na wielkanocną, chrupiącą i świeżą przystawkę – jajka w gniazdach z kiełków z chrzanem i szynką

Lekka, zdrowa, chrupiąca i kolorowa przystawka na wielkanocne śniadanie 😀

wielkanoc — kopia

Wykonanie

  1. Ugotuj i ostudź jajka.
  2. Obierz je i poprzekrajaj wzdłuż na połówki.
  3. Na talerz wysyp umytą i osuszoną rukolę, ułóż na niej plastry szynki, posyp kiełkami i ułóż na nich połówki jajek.
  4. Na każdą połówkę jajka, przy pomocy łyżeczki do herbaty, nałóż mascarpone lub serek wymieszane z chrzanem.
  5. Wybierz jak najdłuższe szczypiorki i zwiąż nimi jajka w gniazdach.

Składniki

  • 4-6 jajek ugotowanych na twardo
  • garść rukoli
  • garść kiełków z rzodkiewki lub brokuła
  • 8-12 plastrów dobrej szynki
  • 2 łyżki mascarpone lub serka homogenizowanego 0% tłuszczu w wersji fit
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • rzodkiewka i szczypior do dekoracji

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

 

1 komentarz

  1. Pingback: Wielkanoc z przepisami Eat me Fit me oraz przepis na kokosowo-orzechowy bezglutenowy mazurek bez cukru – Eat Me Fit Me! :)

Dodaj komentarz