Lekka, zdrowa, chrupiąca i kolorowa przystawka na wielkanocne śniadanie 😀
Wykonanie
- Ugotuj i ostudź jajka.
- Obierz je i poprzekrajaj wzdłuż na połówki.
- Na talerz wysyp umytą i osuszoną rukolę, ułóż na niej plastry szynki, posyp kiełkami i ułóż na nich połówki jajek.
- Na każdą połówkę jajka, przy pomocy łyżeczki do herbaty, nałóż mascarpone lub serek wymieszane z chrzanem.
- Wybierz jak najdłuższe szczypiorki i zwiąż nimi jajka w gniazdach.
Składniki
- 4-6 jajek ugotowanych na twardo
- garść rukoli
- garść kiełków z rzodkiewki lub brokuła
- 8-12 plastrów dobrej szynki
- 2 łyżki mascarpone lub serka homogenizowanego 0% tłuszczu w wersji fit
- 1 łyżeczka chrzanu
- rzodkiewka i szczypior do dekoracji
Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀
Znajdziesz mnie również na Instagramie.
Pingback: Wielkanoc z przepisami Eat me Fit me oraz przepis na kokosowo-orzechowy bezglutenowy mazurek bez cukru – Eat Me Fit Me! :)