Chłodnik z mango i pomarańczy, z chili, pleśniowym serem, limonką i kolendrą

Chłodnik z mango i pomarańczy, z chili, pleśniowym serem, limonką i kolendrą

Jednocześnie chłodzi i rozpala zmysły, zostawiając słodki i cytrusowy aromat w ustach.

Potrzebujesz:
© 2-3 dojrzałych owoców mango
© 250 ml soku wyciśniętego z pomarańczy
© 1 kwaśnego jabłka
© soku wyciśniętego z połówki limonki
© szczypty chili (lub więcej jeśli lubisz pikanterię J)
© garści liści kolendry
© ok. 15-20 dag sera z niebieską pleśnią
Zrób mnie:

 

umyj i obierz mango i jabłko. Pokrój i wrzuć do blendera. Wlej sok wyciśnięty z cytrusów, dodaj chili i miksuj do uzyskania gładkiego kremu. Odstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Tuż przed podaniem posyp posiekanymi liśćmi kolendry i pokruszonym w palcach serem pleśniowym. Orzeźwienie i nasycenie gwarantowane J