Szybko, zdrowo, odrobinę wykwitnie. Fast Green Exclusive Food.
*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme
Wykonanie
Rukolę rozłóż na talerzu.
Umyte i osuszone figi natnij, ułóż na rukoli i delikatnie rozłóż.
Zrób dwa kleksy z ricotty (możesz ją wcześniej doprawić solą i pieprzem).
Całość posyp orzechami włoskimi i pestkami granatu, a tuż przed podaniem polej sosem miodowo – cytrynowym ze szczyptą czarnego, świeżo zmielonego pieprzu.
Lekka, wykwintna i pełna niezbędnych witamin kolacja 🙂
Składniki
2 garście rukoli
2 figi
1 łyżeczka ricotty
ziarenka z połówki granatu
2 łyżki orzechów włoskich
1 łyżka miodu
1 łyżka soku z cytryny
świeżo zmielony czarny pieprz
Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀