Sałatka z figami, ricottą i granatem w sosie miodowo-cytrynowym

Sałatka z figami, ricottą i granatem w sosie miodowo-cytrynowym

Szybko, zdrowo, odrobinę wykwitnie. Fast Green Exclusive Food.

*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme

Wykonanie

  1. Rukolę rozłóż na talerzu.
  2. Umyte i osuszone figi natnij, ułóż na rukoli  i delikatnie rozłóż.
  3. Zrób dwa kleksy z ricotty (możesz ją wcześniej doprawić solą i pieprzem).
  4. Całość posyp orzechami włoskimi i pestkami  granatu, a tuż przed podaniem polej sosem miodowo – cytrynowym ze szczyptą czarnego, świeżo zmielonego pieprzu.
  5. Lekka, wykwintna i pełna niezbędnych witamin kolacja 🙂

Składniki

  • 2 garście rukoli
  • 2 figi
  • 1 łyżeczka ricotty
  • ziarenka z połówki  granatu
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

Dodaj komentarz