Sałatka z figami, ricottą i granatem w sosie miodowo-cytrynowym

Szybko, zdrowo, odrobinę wykwitnie. Fast Green Exclusive Food. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Potrzebujesz:
©2 garście rukoli
©2 figi
©1 łyżeczki ricotty
©ziarenka z połówki  granatu
©2 łyżek orzechów włoskich
©1 łyżki miodu
©1 łyżki soku z cytryny
©świeżo zmielony czarny pieprz
 
Zrób mnie:
rukolę rozłóż na talerzu. Umyte i osuszone figi natnij, ułóż na rukoli  i delikatnie rozłóż. Zrób dwa kleksy z ricotty (możesz ją wcześniej doprawić solą i pieprzem). Całość posyp orzechami włoskimi i pestkami  granatu, a tuż przed podaniem polej sosem miodowo – cytrynowym ze szczyptą czarnego, świeżo zmielonego pieprzu. Lekka, wykwintna i pełna niezbędnych witamin kolacja J

Dodaj komentarz