Kolorowa sałatka z mango, granatem i Camembertem w dressingu pomarańczowym

Przenieś kolory jesieni na talerz i posłódź sobie zdrowo ten czas. Skorzystaj z propozycji na lekką kolację lub lunch i przyrządź prostą, naładowaną witaminami sałatkę.

 
Potrzebujesz:
©dwóch garści rukoli
©1 mango
©1 granatu
©100 g sera Camembert
©4 łyżek soku wyciśniętego z pomarańczy
©łyżeczka startej skórki z pomarańczy
©łyżeczka oliwy z oliwek
©łyżeczki miodu
©szczypty białego pieprzu
Zrób mnie:
rukolę umyj, delikatnie osusz i rozłóż na talerzach. Mango obierz i pokrój w kostkę i rozłóż na rukoli. Dodaj do sałaty pokrojony w kostkę Camembert. Zajmij się granatem – odkrój 1/3 i odginając skórkę od nasienia, wypchnij palcami ziarenka, odkrój kolejny kawałek i wyjmij kolejne ziarenka. Posyp nimi sałatkę. Z soku i skórki z pomarańczy, a także z oliwy, miodu i pieprzu zrób dressing, którym polej sałatkę tuż przed podaniem. Smacznego kolorowego życia J

Dodaj komentarz