Kolorowa sałatka z mango, granatem i Camembertem w dressingu pomarańczowym

Kolorowa sałatka z mango, granatem i Camembertem w dressingu pomarańczowym

Przenieś kolory jesieni na talerz i posłódź sobie zdrowo ten czas. Skorzystaj z propozycji na lekką kolację lub lunch i przyrządź prostą, naładowaną witaminami sałatkę.

*Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme

Wykonanie

  1. Rukolę umyj, delikatnie osusz i rozłóż na talerzach.
  2. Mango obierz i pokrój w kostkę i rozłóż na rukoli.
  3. Dodaj do sałaty pokrojony w kostkę Camembert.
  4. Zajmij się granatem – odkrój 1/3 i odginając skórkę od nasienia, wypchnij palcami ziarenka, odkrój kolejny kawałek i wyjmij kolejne ziarenka.
  5. Posyp nimi sałatkę.
  6. Z soku i skórki z pomarańczy, a także z oliwy, miodu i pieprzu zrób dressing, którym polej sałatkę tuż przed podaniem.
  7. Smacznego, kolorowego życia 🙂

Składniki

  • dwie garście rukoli
  • 1 mango
  • 1 granat
  • 100 g sera Camembert
  • 4 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy
  • łyżeczka startej skórki z pomarańczy
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • łyżeczka miodu
  • szczypta białego pieprzu

Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco z kolejnymi pysznymi wpisami 😀

Znajdziesz mnie również na Instagramie.

Dodaj komentarz